lördag 28 februari 2009

Global uppvärmning


En bild säger mer än tusen ord.

torsdag 26 februari 2009

Nya vänner


Max får lite dåligt med svar på sin kontaktannons av brudarna, får väl se om hans killkompisar kan hjälpa till, var e` brudarna??

onsdag 25 februari 2009

Ugglor i vanten

Har varit så sugen på detta mönster, idag lyckades jag översätta och provsticka. visst är dom underbara ugglorna.

måndag 23 februari 2009

mönstersockar som fiskfjäll



Jag fortsätter kämpa på med att lära mig nya tekniker. fick ett nytt mönster av min stickvän, blev inte så nöjd. De ser ut att ha fiskfjäll, men ett talesätt är ju don efter person så det kanske är drakstrumpor...

söndag 22 februari 2009

Morbror och jag och manlig kärlek




När man har problem ringer man pappa, jag har ingen, men jag har en hel hög reserver som jag älskar högt. Vid mitt stall har det stått ett stort träd som inte mådde bra, risken fanns att det skulle falla över taket. Jag ringde Morbror, min idol, han kom idag och ordnade allt. Så manlig och stark och istället för att säga,-jag har saknat dig, eller är allt bra, jag tycker om dig, har han fällt alla träd som behövdes, skruvat på min motorsåg så den funkar perfekt, filat på min kedja så den är vass som rakblad och kontrollerat att jag har en riktig hjälm och skyddskläder, är det inte underbart?Varm i hela hjärtat och lycklig av all omtanke ska jag bara sätta mig och njuta nu med en trevlig stickning.


fredag 20 februari 2009

Brum brum



Miljövänlig, bensinsnål, startar alltid, rostfri.

tisdag 17 februari 2009

Nytt mönster


Fick tipset av musselblomman om dessa halvvantar. roligt mönster och snabbt gick det. givetvis måste man ju alltid sätta sin egen prägel på mönstret. De turkosa har jag följt mönstret helt, tyckte de blev lite korta så med de beiga la jag till en mönsterrapport både nertill och uppe plus att jag bytte till en storlek större i stickor och garn. Nu blev de som jag ville. kommer definitivt göra flera. oOch jag har klarat av ytterliogare en utmaning, flätor.

söndag 15 februari 2009

Vilken helg


Så här har jag tillbringat min helg, underbara dagar med bitande minusgrader, solvarm och svettig häst, och rolig virkning på kvällarna. Inte mycket att klaga på.

lördag 14 februari 2009

torsdag 12 februari 2009

30 år



Vi har kalas, vår allra första häst, Smulan, fyller 30 år. 86 cm hög, ser lite illa och hör desto sämre men

" still going strong".

tisdag 10 februari 2009

måndag 9 februari 2009

Galen i garn





Det här är så himla kul, varje månad får man ett paket hem i lådan med hemligt garn och mönster från www.galenigarn.se. På hemsidan finns även månadskal (jag är med alla gånger)och lite tävlingar där du kan vinna sköna nystan bla. Nu ska det också bli en buss till symässan i Kista, YES, bara chefen säger ja. Gå in och kolla www.galenigarn.se

lördag 7 februari 2009

Pandan Vera

Är ute i skogen och letar efter en karl? eller var det något annat? Glömde visst vad det var.

torsdag 5 februari 2009

Syster ysters tofflor

Fick en kommentar i mitt inlägg tidigare att syster minsann hade hål i alla strumpor och frös om fötterna, vad gör inte en storasyster då. Givetvis är hennes önskan min lag. Tofflor virkade med fasta maskor, dubbelt garn och virknål nr.5. Fort går det och rensar lite restgarn också.

onsdag 4 februari 2009

Livet

Gå in och läs denna blogg, jag har läst och gråtit. Vilken kvinna!!
http://mittlivsabina74.blogspot.com/

Pomatomus kal och kval



Ett av nyårslöften var ju att utveckla min stickning, lära mig nya saker och det här med mönsterstickning har varit en av önskningarna, Anna http://stickfrossa.blogspot.com/ på stickfrossa startade en kal i pomatomus, vilket mönster! Jag anmälde mig på vinst och förlust och TACK ANNA, hon hade en ängels tålamod att lära mig och här är resultatet.
Vad det blev vet jag inte riktigt, men det känns som det kvittar, jag klev över en tröskel och med lite vilja kan jag låtsas det är pulsvärmare.Nu har jag däremot massor av ideer på fler alster med detta mönster.Härligt. Ha det bra därute

söndag 1 februari 2009

Nytt försök


Eftersom de första långstrumporna blev så tråkiga ville jag göra ett nytt försök, Hittade det här garnet på tradera, billigt och så ljuvligt att sticka i, det här ska jag köpa fler nystan av i fler färger.