söndag 7 februari 2010

Tortyr och varma fötter

Vi har ett personalgym på jobbet, jättesnyggt med alla tänkbara maskiner och speglar överallt och dunka i högtalarna. Jag har majoritet av män i mitt arbete och de flesta träningsmedvetna. Många engagerar sig i min kamp mot fettvalkarna och häromdagen var det då dags att testa denna maskin. Ivrigt påhejad,Crosstrainer. 20 min ska man stå och trampa på denna styggelse med varierande motstånd i jämn hastighet samtidigt som man vevar med armarna!!! Lätt som en plätt.....
kan tillägga att den är placerad framför vikterna där de flesta lättklädda karlar sitter och pumpar sina armar...Givetvis kan man då inte släppa ut magen som man vill och heller inte flåsa som en brunstig tjur(Brunstig tant).De första 5 min får man upp både puls och flås och tycker att det här är helt ok, nästa 5 min börjar benen skaka lite konstigt, ansiktsfärgen tilltar markant och man är helt övertygad om att de 20 min är slut. Nästa 5 min börjar blodsmaken i mun blandas med spysmak, andingen är sen länge bortblåst och jag flåsar högljutt, att prata är inte tänkbart, och det snurrar i huvudet. De sista 5 min är borta ut medvetandet och jag är starkt övertygad om att jag inte klev av maskinen själv, Nästa medvetna ögonblick ligger jag på golvet och funderar starkt på hur jag ska ta mig upp i stående ställning och ut i duschen på ett stilfullt sätt utan att visa dregeln som hänger på hakan, jag tänker inte ens nämna träningsvärken.

Så jag sitter stilla så mycket som möjligt och virkar några tofflor av varierande modell,

Och vilar benen högt med de underbara Kristina sockarna på, Må gott


17 kommentarer:

Eva sa...

skratt !!!! stämmer på mej oxå...asg:)
ha en riktigt skön söndagkväll!

Astrid sa...

Oj, vilket pass. Vila länge nu =)
På andra sidan gården där jag jobbar finn ett gym. När jag tittar ut ser jag folk (genom fönstret) träna så där. Hela dagarna. Känns som om alla gör det utom jag.

Cecilia sa...

Tränade ett tag på Göteborgs äldsta gym med separat damavdelning. Jag gillade faktiskt det, dessutom var det mysigt med alla äldre damer, som vågade sig dit, och då tänker jag på 70+ damerna.
Ta det nu lugn och låt musklerna växa medans du virkar, det är väl så det ska funka?

BiZen sa...

Det ser mysigt ut i soffan med vackra sockor och trevliga tofflor. Gillar dom med slejf! Ha en fortsatt skön söndagkväll.//BiZen

Rosenvante sa...

Min mamma som fyller 70 i höst går och tränar, promenerar flera mil osv, har kondis som jag vet inte vad. Jag skulle inte ens orka 5 min på den där maskinen så jag avstår.
Men du rider ju, då tränar man ju muskler. Bär sadel, tränar balans vid ritt och tränar musklerna när man mockar. Du har hund som du går med, spring korta sträckor med honom och gå fort, fortare, fort, fortare osv. Så slipper du pina dig på den där mojängen inför de där lättklädda karlarna. :D Eller så står du där och kollar in dem bara och sänker hastigheten en hel del förståss.

Thessan sa...

Tack! haft en bra helg? tycker din jävel e helt undebar, vart har du hittat mönster till den??

Filimarans Funderingar sa...

Vilka underbara saker du har gjort. Jag blev ju helförtjust i hundarna. Sen tyckte jag du hade gjort fina tofflor med sleif ( stavar man så???)Ha det gott/margareta

Anette sa...

Vilken tur att du inte fick träningsvärk i armarna! ;)

Linda sa...

Du kan i alla fall trösta mig med att du har mycket bättre handmotorik än dina träningsinriktade jobbarkompisar tack vare all stickning och virkning! :)

IA Nyckelpiga sa...

Ha ha ha ha ha ah, du är sá skön och din beskrivning är underbar!!
jag kämpar ocksá med vikten, och känner sá väl igen mej.

skapa och inreda sa...

Hi, hi... så kul att att läsa om din närkamp med detta monster:)

Emmas dagar sa...

Oj! 20 min i ett svep! Det var duktigt!!!
Vilka fina Kristinasockor du har.
Jo tack, garnet i min halskrage var trevligt att sticka i och det tog bara två kvällar så hade jag den omstickad. Idag ska den provanvändas. Hoppas den håller formen nu.

Sofia-Sobeide sa...

:D det är farligt att träna.. Fina tofflor! Speciellt de på översta bilden till höger.

Surtanten sa...

Tusen, tusen tack skall du ha för alla fina Hemlispaket. Du har verkligen varit en superduper hemliskompis!!
Men hemlig var du, jag lyckade aldrig avslöja dig. Nu har jag spanat in din fina blogg och beundrat alla fina amigurumisar du gjort, superhäftiga!!

Mia stickar sa...

Du är strong du, tror inte ens jag skulle gett mig till att prova speciellt inte om andra "träningsnördar" tittar på! Tur att dina armar inte "tog skada" och du kunde handarbeta vidare när du kom hem!

metamorphosis sa...

Ousch... alla tankar på ev. gymträning lämnade just mitt medvetande... ;-)

Hoppas du repat dig efter träningspasset nu!

Johanna sa...

den där högra toffeln var himlans fin modell;)