måndag 28 juni 2010

Efterlysning på mönster
Finns det någon av er duktiga stickerskor som känner igen det här mönstret och som kan hjälpa mig och min stickvän med hur vi ska göra? Vi har fått låna dessa av en dam för att vi ska kunna komma på mönstret men vi har gått bet, vi har i alla fall kommit fram till 48 m, mönstret verkar gå över 3 m och färgbyte med 3 färger var 3,e varv, tror vi.
Må gott


12 kommentarer:

Linn sa...

hej! Jag tycker att det ser ut som att man stickar hela ränder med en färg, men att man varannan maska flyttar över till höger sticka.. så som man gör när man ska göra hålkrus..

Linn sa...

alltså jag menar att man flyttar maskorna på varv 2 då om man säger så.. så att den färgen man stickade med först liksom följer med(därav de utdragna maskorna) till nästa varv och sen stickas

Garnhumlan sa...

Väldigt fina vantar. Har tyvärr ingen aning om hur man gör.

EvaL8 sa...

Hej! Jag tror det är så här: v 1 och 2: *Sticka 3 r, lyft 1 m med garnet bakom arbetet,upprepa från*. v 3 och 4:* 1 r, lyft 1 m med garnet bakom arbetet, 2 r, upprepa från *. Sticka 2 v av varje färg. Obs att detta gäller när man stickar runt!
Lycka till!

Ninni sa...

Jag tycker att det liknar detta mönstret väldigt mycket. http://www.purlbee.com/the-purl-bee/2007/12/28/whits-knits-daisy-stitch-hand-warmers.html

När jag såg din bild kom jag direkt att tänka på dem för jag köpte fint garn och försökte men fick aldrig till det. Kanske får göra ett nytt försök nu när man kan sticka lite bättre :-)

Hoppas mönstret hjälper er lite iaf att komma på hur dem vantarna är gjorda.

Kram Ninni

frisky frog sa...

Jag har ingen aning, men fina är de!
/Lycka till i mönsterjakten!

kristina sa...

Att det har med lyfta maskor, det är klart, men jag ser inte tillräckligt tydligt för att se om det är en avig maska också? Hoppas att Ninnis förslag är det rätta. Jag har inte kollat ännu.

jojohanna sa...

Kommer säkert bli jättesnyggt när ni kommer på hur det ska vara. Jag är inte till hjälp tyvärr...

emma sa...

Jag såg att det var någon mer som tipsat om det här mönstret, det är det närmaste jag kommer på... Lycka till!

http://www.purlbee.com/daisy-stitch-hand-warmers/

Ninni sa...

Jag tror att det kan se lite annorlunda ut eftersom de verkar ha stickat med lite tjockare garn. Men om det inte är precis samma så kanske det hjälper dig att lista ut hur man stickar dem :)

Eva sa...

jag har mina aningar,men du har fått lite råd redan.
klart du ska sticka vantarna,dom tar lite tid men vist blir dom snygga.....(eget skryt luktar illa) men va gör det !

Alla kan sy sa...

Snygga! Mina funderingar går redan åt vintern, fast med mössor. Får se när jag kommer igång. Det är väl tanken som räknas? :)