söndag 6 juni 2010

Tofflor och rabarber

Varje gång tvättmaskinen går här nu så blir det ett par nya tofflor också, det här med att tova var ju hur skoj som helst. Och vilken smidig stickning sen då.
Vad gör ni med era rabarber, när man gjort saft och kräm och frusit hur många påsar som helst till paj i vinter vad gör man sen? Mina fullkomligt exploderade i år.
Må gott

19 kommentarer:

Fröken Elsa sa...

Våra rabarber är också megastora i år. Man borde göra några fina fat i cement/betong av bladen...
Just nu har jag en rabarberpaj i ugnen. Vet inte om jag har några bra tips på vad man kan göra mer än paj, kräm och saft. Men min mamma brukade göra rabarbermarmelad och som jag minns det så var det gott. Får nog ta och göra en burk eller två...du också? :)
http://www.hittarecept.se/receptkort/rabarbermarmelad

Cecilia sa...

Varje år tycker jag att första pajen (som vi ätit idag!) är galet god och sedan tröttnar jag raskt. Men det är ju en tacksam växt, kommer av sig själv, kräver ingen vård och ger massor ändå!
Jag har påbörjat tofflor till dottern, randiga så det är lite bökigt men det går ju fort ändå. Ska bli kul att slänga in dem i maskin sedan!

Manduzana stickar sa...

Man fryser in ännu mer, gör ännu mera saft och ger bort resten av rabarberna :)

Renée sa...

Min mamma brukar göra paj och blanda med jordgubbar så blir det inte lika surt. Förr i världen gjorde hon oxå världens godaste rabarber-saft... mums...

Rosenvante sa...

Jag gör väl samma som du med rabarbern. Jag är galet förtjust i krämen med kall mjölk till.
Saft med blandningen jordgubbar är också supergott, tyvärr har jag inget recept.

mary-ann sa...

jag gör marmelad på rabarber :))

använd certo fryspulver,socker i massor,äpplen i tärningar och finskuren rabarber.koka upp och skumma efter behov.koka tills rabarbern har trådat seg och smaka av med sockret.
marmeladen blir vackert grön och är jättegod på rostat macka och ljummen med en gnutta kanel i på glass...den går att frysa (vilket jag alltid gör)

Tant Kofta sa...

Jättefina!

ÄNGLASTINA sa...

Visst är det roligt att maskintova, har hur många väskor som helst.

Monica Hansen sa...

Chutney?

Margita sa...

Tack för din kommentar så fort stolar och bord kommer på plats ska jag hämta min 92-åriga vän och ta med oss kaffe och njuta av utsikten ön Gran syns när det är soligt, bild kommer, ifjol fick vi sitta i bilen och titta på havet.

Jag är mycket inspirerad av dina tofflor och har många idéer, bilder kommer på min blogg så småningom.

Ozas Pysselverkstad sa...

Vi gjorde steg i trädgården av bladen precis som fräöken Elsa föreslog. Det blev jättefint. Vi gjorde rabarberchutney med chili ett år. Det var kolossalt gott till grillad korv

ÄNGLASTINA sa...

Såg att du har en Dodge, vilken modell? Vi har en Coronet-66,

skapa och inreda sa...

Leta efter ett recept på rabarberchutney på nätet(hittar inte mitt eget just nu) det är så gott till grillat nu på sommaren och i grytor på vintern. Lätt att göra också:)
Kramizar Annika

EvFa/Solfjäder sa...

Jag gör rabarbermarmelad med lite vanilj och kardemumma i. Koka med syltsocker, och kör med stavmixern så blir den slät och fin. Supergod till kardemummaskorpor.
Ja, tidningarna har nog lagt av, fast på deras hemsida kan man fortfarande beställa prenumeration...

Eva sa...

skratt ! en får tacke! hade inte fixat till det
men man ska ju vara naturlig...ler!

jojohanna sa...

There'se never enough rabarberpaj! Så frys in lite till :)

Anonym sa...

Junimånad tar kål på mej, alla födelsedagar nästan varje dag och student och skolavslutningar och nu jobbar jag dagtid, vilket innebär fler arbertspass. Jag är såå trött! Behöver en stickdag eller 2. Kramar Mia

Malin sa...

Vilka mysiga tofflor! Och vilka mängder rabarber! Rabarbersaft låter gott! Det måste jag prova att göra.

Agneta sa...

Rabarber- och morotssylt passar både till kött och pannkakor.