onsdag 23 november 2011

Långtur & möbus

Idag är vi på långtur, Kurtan, jag och Moses. Kallt så kinderna blir blå, men alldeles, alldeles underbart.
Moses är så himla duktig och fixar att gå lös bredvid oss.
Jag har gjort min första möbus, tyvärr hamnar denna i soporna för garnet går inte att repa upp, jag la upp för många maskor så han blev alldeles för lång och jag skulle stickat den bredare. jag tyckte inte om att det blev olika sticksätt på halvorna så funderade på om det skulle fungera att sticka den i resår, många jag sett är i mosst. är det någon som vet? Annars är jag hur nöjd som helst över att ha kommit underfund med hur man gör dessa och tror det kommer bli en favoritstickning så småningom.
Ha det gott

15 kommentarer:

Stick-kine sa...

Härligt att kunna var med djuren som du kan! Att sticka möbius med moss-stickning har jag hört ska vara bäst, var det inte så Medea sa i Habo?

Christina sa...

Hej! Förutom moss-stickning kan du sticka 4 varv räta och 4 varv aviga, repetera sedan dessa varv tills du fått önskad bredd. Ger också en liksidig moebius.
/Christina

Rosenvante sa...

Kan du inte göra en sådan där flärp som jag gjorde och använda den som vanlig krage? Tycker det är så synd att du ska behöva kasta den. Garnet verkar ju så fin också.

Nu när det varit så där murrigt o vått i luften, helt vindstilla då har jag längtat ut på hästryggen som bara den. Ser grannarna rida iväg ibland och då står man där o trånar bara. Så du har det bra förspänt med egen go häst att bara svinga dig upp på när andan faller på och att du sen kan motionera Moses på samma gång är ju helt suveränt. Djur det är allt för mysigt det.
Kram

Anna sa...

Hej ser härligt ut, däruppe på hästryggen!

Cecilia sa...

Vilken underbar bild, den översta på dig!

Anonym sa...

Ja helt underbar bild! Ser så härligt ut det är säkert 15 år sedan jag red senast! Så synd att inte garnet gick riva upp!
Miastickar

Margita sa...

Tovade vantar är utmärkta julklappar

Pysselfarmor sa...

Åh så härligt du har det på turen!
Vet inte om mitt inlägg om Möbius kan vara till hjälp
http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/2011/11/13/6653174-lilla-och-stora-mobius/

Finns länk där till en beskrivning som jag stickade efter.

Ha det gott!

Nadine sa...

Hittade till din blogg idag :D Måste säga att det är en av mina absoluta favvobloggar! :D

Renée sa...

Att kunna vara ute i naturen är ju alldeles underbart! Tyvärr har jag varit lite off nu det senaste, jag har liksom inte orkat mer än bara leva... Lite trist men vad ska man göra? Jag hoppas du får en mysig advent, många kramar!

Mia sa...

Vilken underbar bild på dej och Kurt! Har vi räknat fel med maskorna på möbusen??? Jag har inte kommit så långt. Jag tror på resårstickning på den! Jag hoppar över på måndag, ligger hemma med feber. Kanske på fredag? Jag jobbar bara onsdag och torsdagkväll nästa vecka, har ju börjat dag då! Kramar Mia

Anonym sa...

Inte ofta jag tänker på salige Jeppe nu för tiden (det är så länge sedan), men dina härliga hästbilder får mig alltid att längta tillbaks till det ljuva häst-80talet.
Ha en riktigt go 1:a advent!
Kram
/Frisky Frog

Smycka sa...

Härligt med en ridtur! Önskar jag kunde göra det lite då och då. Synd att möbeus blev fel. Prova igen? Ska prova någon gång, när vet jag inte. =o)

svartanova sa...

Vad duktig han är som väntar in er!! Kram!

metamorphosis sa...

Insåg att inte heller jag gillade att min möbius skulle bli delad på hälften sas, så jag stickade den istället "korvig" (vad nu det kan heta på stickspråk?) alltså först ett gäng varv räta, sen ett gäng aviga varv, åsså ett gäng räta igen. Har kommit halvvägs ännu, och så här långt ser det lovande ut!