onsdag 16 november 2011

Tomtevinst

Den här ljuvliga tomten hade jag lyckan att vinna av Astrid, lyfter du på huvudet så gömmer sig en praktisk behållare för strumpstickor, Han är helt underbar. Han pryder mitt kök så jag kan titta på honom ofta, Tusen tack Astrid.
Lovikka vantar verkar det stå på varenda önskelista i år,
Kul att garnet har kommit i en del nya läckra färger.
Köpte ett färdigt garnpaket på mässan med en sjal som var så ljuvligt mjuk och skön, trodde det snart skulle vara gjort och hade planer på många sjalar i julklapp, men.. fy sjutton så tråkigt, klumpigt stora stickor och supertunt garn, den blir visst aldrig klar. Vad gör ni andra för julklappar?

17 kommentarer:

Rosenvante sa...

Grattis till den härliga tomtevinsten.
Synd att du inte gillade sjalen, den ser ju jättefin ut.
Lovikavantar är nog inne igen verkar det som. Håller helt med dig att det är kul med lite nya glad färger. Men du, inte kan man avslöja vad man gör innan jul heller, jag har ju ungar som läser och det skulle inte förvåna mig det minsta om de lyckats snoka reda på det då om jag nu mot förmodan skulle göra nått vill säga. :) Tiger som muren.....

Anonym sa...

Grattis till vinsten, vilken lycka att få en sån! Så läckert rosa lovikagarn. Jag stickar inga julklappar alls vi ger bara en julklapp var.
Miastickar

Anonym sa...

Vilken sötsöt tomte. Är den hemmagjord? Har aldrig sett något liknande.
Massor av härliga garn också. Vilken tur att du varit på mässa så du kunde köpa mer för du (liksom jag) har väl inget. fniss
Bamsekram
/frisky frog

Susilull sa...

Grattis till vinsten!
Vilken supertomte!

The Knitting Seaman sa...

Många stickkit tenderar till att vara urtråkiga stickningar. Tyvärr. Kanske ligger en affärsidé i det. Om du nu skulle tröttna på det du sysslar med? :)

Astrid sa...

Så lite så...skönt att han kom fram som han skulle :)
Kanske man skulle testa att sticka lovikkavantar i alla fall. Det rosa garnet ser underbart mjukt ut.

Stick-kine sa...

Ja, lovikkavantar är alltid populärt - dessutom går de fort att sticka! Lämpliga julklappar verkligen.

Cecilia sa...

Synd att sjalstickningen inte var rolig! Men jag måste också sticka lovikka vantar, det ser så trevligt ut buggrosa vantar till min lila jacka borde bli den ultimata kombinationen! :-D
Kul stickförvaring!

Maritas Maskor sa...

Vilken underbar tomte! Jag förstår att du gillar den skarpt :)
Vantarna är ju härliga! Jag köpte också röd lovikka på mässan, så snart så kan det bli lovikkavantar på mina stickor också :)
Men synd att du inte gillar sjalstickeriet, för den blir säkert fin sen. Men jag förstår hur du menar, att det kan vara sådär att sticka så tunt garn med grova stickor. Blir det för jobbigt så får du ta en paus, då kanske vi får se de rosa vantarna :) ?

Pysselfarmor sa...

Fin tomte och den lockar säkert dit fler tomtar ;-) närmare jul sådär...
Ja det var många vackra färger på lovikkagarnerna i Habo - ångrade mig att jag inte köpte där. Nu vill "mina ungdomar" ha sådana vantar också. Tror inte jag hinner sticka det jag tänkt mig i julklapp till barnbarnen - det får väl bli påskklappar då ;-)
Ha det gott.

Pernilla sa...

Vilken söt tomte! Jag stickar tvåfärgsvantar i julklapp till mammas sambo. Den första var inga problem, men nr 2 är så seg. Tur att det är mer än en månad kvar.

Mia sa...

Vilken underbar tomte!!! Min sjal är färdig, jag använde jumperstickor nr 9 ist för rundstickor. Det blev mycket bättre! På mina stickor sitter ju pippitröjor både till höger och vänster. Förhoppningsvis blir en färdig i helgen, bara en ärm kvar! Kan du bada nästa fredag? Kramar

Pixi sa...

I år ger jag inte bort så mycket stickat, en pippitröja till bonusdottern, för de verkar väldigt mättade av att få hemmagjort så hoppar detta året ,hehe kram på dej =)

Anki sa...

Grattis till vinsten!
Visst är det härligt med Lovikka i mysiga färger. En av mina vuxna döttrar har beställt ett par rosa vantar, får se hur det blir med det ;D

☆ Magdalena ☆ sa...

Jag har en sak till dig här:
http://www.virkaholic.com/2011/11/time-for-award.html

Hedvig sa...

Fantastiskt läcker tomte! Lite avis blir man ju... ;)

Anna sa...

hej fin tomte! håller med om att sticka i tunnt garn på stora stickor är trist!
jag tänkte sticka en mössa till maken och om jag hinner tovade tofflor till mor!