En blogg som handlar om amigurumis, stickning och andra glädjeämnen i livet. Lämna gärna en kommentar
söndag 6 juni 2010
Tofflor och rabarber
Varje gång tvättmaskinen går här nu så blir det ett par nya tofflor också, det här med att tova var ju hur skoj som helst. Och vilken smidig stickning sen då.
Vad gör ni med era rabarber, när man gjort saft och kräm och frusit hur många påsar som helst till paj i vinter vad gör man sen? Mina fullkomligt exploderade i år.
Våra rabarber är också megastora i år. Man borde göra några fina fat i cement/betong av bladen... Just nu har jag en rabarberpaj i ugnen. Vet inte om jag har några bra tips på vad man kan göra mer än paj, kräm och saft. Men min mamma brukade göra rabarbermarmelad och som jag minns det så var det gott. Får nog ta och göra en burk eller två...du också? :) http://www.hittarecept.se/receptkort/rabarbermarmelad
Varje år tycker jag att första pajen (som vi ätit idag!) är galet god och sedan tröttnar jag raskt. Men det är ju en tacksam växt, kommer av sig själv, kräver ingen vård och ger massor ändå! Jag har påbörjat tofflor till dottern, randiga så det är lite bökigt men det går ju fort ändå. Ska bli kul att slänga in dem i maskin sedan!
Min mamma brukar göra paj och blanda med jordgubbar så blir det inte lika surt. Förr i världen gjorde hon oxå världens godaste rabarber-saft... mums...
Jag gör väl samma som du med rabarbern. Jag är galet förtjust i krämen med kall mjölk till. Saft med blandningen jordgubbar är också supergott, tyvärr har jag inget recept.
använd certo fryspulver,socker i massor,äpplen i tärningar och finskuren rabarber.koka upp och skumma efter behov.koka tills rabarbern har trådat seg och smaka av med sockret. marmeladen blir vackert grön och är jättegod på rostat macka och ljummen med en gnutta kanel i på glass...den går att frysa (vilket jag alltid gör)
Tack för din kommentar så fort stolar och bord kommer på plats ska jag hämta min 92-åriga vän och ta med oss kaffe och njuta av utsikten ön Gran syns när det är soligt, bild kommer, ifjol fick vi sitta i bilen och titta på havet.
Jag är mycket inspirerad av dina tofflor och har många idéer, bilder kommer på min blogg så småningom.
Vi gjorde steg i trädgården av bladen precis som fräöken Elsa föreslog. Det blev jättefint. Vi gjorde rabarberchutney med chili ett år. Det var kolossalt gott till grillad korv
Leta efter ett recept på rabarberchutney på nätet(hittar inte mitt eget just nu) det är så gott till grillat nu på sommaren och i grytor på vintern. Lätt att göra också:) Kramizar Annika
Jag gör rabarbermarmelad med lite vanilj och kardemumma i. Koka med syltsocker, och kör med stavmixern så blir den slät och fin. Supergod till kardemummaskorpor. Ja, tidningarna har nog lagt av, fast på deras hemsida kan man fortfarande beställa prenumeration...
Junimånad tar kål på mej, alla födelsedagar nästan varje dag och student och skolavslutningar och nu jobbar jag dagtid, vilket innebär fler arbertspass. Jag är såå trött! Behöver en stickdag eller 2. Kramar Mia
19 kommentarer:
Våra rabarber är också megastora i år. Man borde göra några fina fat i cement/betong av bladen...
Just nu har jag en rabarberpaj i ugnen. Vet inte om jag har några bra tips på vad man kan göra mer än paj, kräm och saft. Men min mamma brukade göra rabarbermarmelad och som jag minns det så var det gott. Får nog ta och göra en burk eller två...du också? :)
http://www.hittarecept.se/receptkort/rabarbermarmelad
Varje år tycker jag att första pajen (som vi ätit idag!) är galet god och sedan tröttnar jag raskt. Men det är ju en tacksam växt, kommer av sig själv, kräver ingen vård och ger massor ändå!
Jag har påbörjat tofflor till dottern, randiga så det är lite bökigt men det går ju fort ändå. Ska bli kul att slänga in dem i maskin sedan!
Man fryser in ännu mer, gör ännu mera saft och ger bort resten av rabarberna :)
Min mamma brukar göra paj och blanda med jordgubbar så blir det inte lika surt. Förr i världen gjorde hon oxå världens godaste rabarber-saft... mums...
Jag gör väl samma som du med rabarbern. Jag är galet förtjust i krämen med kall mjölk till.
Saft med blandningen jordgubbar är också supergott, tyvärr har jag inget recept.
jag gör marmelad på rabarber :))
använd certo fryspulver,socker i massor,äpplen i tärningar och finskuren rabarber.koka upp och skumma efter behov.koka tills rabarbern har trådat seg och smaka av med sockret.
marmeladen blir vackert grön och är jättegod på rostat macka och ljummen med en gnutta kanel i på glass...den går att frysa (vilket jag alltid gör)
Jättefina!
Visst är det roligt att maskintova, har hur många väskor som helst.
Chutney?
Tack för din kommentar så fort stolar och bord kommer på plats ska jag hämta min 92-åriga vän och ta med oss kaffe och njuta av utsikten ön Gran syns när det är soligt, bild kommer, ifjol fick vi sitta i bilen och titta på havet.
Jag är mycket inspirerad av dina tofflor och har många idéer, bilder kommer på min blogg så småningom.
Vi gjorde steg i trädgården av bladen precis som fräöken Elsa föreslog. Det blev jättefint. Vi gjorde rabarberchutney med chili ett år. Det var kolossalt gott till grillad korv
Såg att du har en Dodge, vilken modell? Vi har en Coronet-66,
Leta efter ett recept på rabarberchutney på nätet(hittar inte mitt eget just nu) det är så gott till grillat nu på sommaren och i grytor på vintern. Lätt att göra också:)
Kramizar Annika
Jag gör rabarbermarmelad med lite vanilj och kardemumma i. Koka med syltsocker, och kör med stavmixern så blir den slät och fin. Supergod till kardemummaskorpor.
Ja, tidningarna har nog lagt av, fast på deras hemsida kan man fortfarande beställa prenumeration...
skratt ! en får tacke! hade inte fixat till det
men man ska ju vara naturlig...ler!
There'se never enough rabarberpaj! Så frys in lite till :)
Junimånad tar kål på mej, alla födelsedagar nästan varje dag och student och skolavslutningar och nu jobbar jag dagtid, vilket innebär fler arbertspass. Jag är såå trött! Behöver en stickdag eller 2. Kramar Mia
Vilka mysiga tofflor! Och vilka mängder rabarber! Rabarbersaft låter gott! Det måste jag prova att göra.
Rabarber- och morotssylt passar både till kött och pannkakor.
Skicka en kommentar