söndag 27 mars 2011

Oväntat sällskap

Snart ska jag sticka något annat än vantar, men tydligen måste det bli några par till. Finns ju så många mysiga mönster att testa. Väntar ivrigt på att sticka meras designtävling ska börja visas också. För er som mailat och frågat efter mönster på spindelmannen vantar så hittade jag det på Ravelry, jag ritar inga egna vantmönster, Däremot gör jag om de flesta mönster jag hittar, är en riktig härmapa som lånar lite här och lite där och plockar sen ihop bitarna jag tycker bäst om.
Dagens skogspromenad slutade med oväntat sällskap, så perfekt kamouflerade att jag var så här nära innan jag upptäckte henne. Jag är glad över att jag hade kameran med och glad över att hon var en förståndig älg för när jag stod där och plåtade upptäckte jag kalven hon hade gömt bakom sig. Tänk om jag hade hamnat mellan dom! Hon stod blickstilla och tittade mig rakt i ögonen, Jag tackade ödmjukast och smög försiktigt därifrån, med en känsla av samförstånd två mödrar emellan, lite knäppt kanske men det var ett magiskt ögonblick.
Må gott

13 kommentarer:

pysselmamman sa...

Jag har varken stickat eller virkat några vantar, kanske får bli ett projekt tills nästa höst och vinter:) Men de lär inte bli så fina som dina haha. Kram

Paradiset Kaos sa...

Det är magiskt att se de fina djuren i skogen. Varje morgon tittar jag ut genom sovrumsfönstret för att kolla efter rådjuren som brukar gå på åkern.

Anonym sa...

Jag måste fråga, gör du mönstren till vantarna själv. Jag har en granntös som verkligen älskar dödskallar och jag skulle vilja göra ett par vantar till henne med dödskallemotiv. Finns det inte att köpa lär jag får göra ett själv, men är lite osäker på om jag klarar det. Om du köpt mönstret skulle jag bli jätteglad om du berättade var =D

Maya sa...

Vilka fina vantar du gör! :) gillar speciellt de siksak-randiga!
Älgar är häftiga djur. Man kan lätt glömma hur stora de är tills man står öga mot öga med dem!
Maya

Stick-kine sa...

Vilken härlig upplevelse - att få se älg så nära! Vantar är min passion också, tar lite här och där ifrån och kombinerar som jag tycker, precis som du!

mosteringalisa sa...

Häftiga vantar du gör och häftig upplevelse i skogen!

svartanova sa...

Snygga vantar och vilket mäktigt möte!
Hoppas du får en riktigt fin vecka!

Mia stickar sa...

Ibland får man vara med om magiska ögonblick, sådana man spar i sitt minne! Fina vantar gör du också!

Assishantverk sa...

Ååå, vad glad jag är att det var du som mötte älgen och inte jag för är det något jag är rädd för så är det älgar! Det hjälper inte att alla säger:
-Älgarna när minst lika rädd som du.
Jag vill inte träffa på dem ändå!!
Assi

Mia sa...

Härliga vantar! Men fy så otäckt möte.
Var rädd om dej i skogen! Kram

sanna sa...

Vilket underbart möte.

Cecilia sa...

Finns en award till dig hos mig! :-)

Pysselfarmor sa...

Förstår precis - ett magiskt ögonblick detta!