fredag 12 augusti 2011

Höstkollektion på G

Hur hemskt det än låter är hösten på gång, det börjar bli kallt om fötterna. Jag har klurat ett tag på en ny modell av toffel, efter att ha gjort ett par hundra st!!! av de andra kände jag för en ny modell, jag hade några ideer och efter ett par nätter, tänker så bra då, åkte restgarnslådan fram..
första prototypen görs lite på känn, kollar lite på nätet efter modeller, provar ett par varv där och några där...en modell börjar ta form och vid toffel nr 2 åker papper och penna fram, nu kan jag vara på G, ska bara..lägga till lite här, några varv till osv, suddar, räknar och repar
Nu börjar de likna något, renskriver mönster och provvirkar om det stämmer, nu är det dags att jämföra storlekar, hur kan jag minska, öka osv. sen är det dags för det slutgiltiga testet innan mönstret kan slutföras..
Testpanelen, först inom familjen, det ska provgås och kollas passform, sen blir det tofflornas drottning, lillasyster, som ska säga sitt, det hon inte kan om tofflor..godkänner hon modellen så har en ny toffla blivit född.. Toffeln Charlotte! Pust..det är lite jobb det här, nu ska jag faktiskt jobba min första helg, semestern bara försvann, men jag får ju träffa Mr Snygg...
Må gott

11 kommentarer:

Cecilia sa...

Den ser stadig och rejäl ut, trevligt med "skoformen"!

Anki sa...

Du är en riktig toffelhjälte! ;D

Anonym sa...

Tofflorna ser ifna ut! Jag önskar jag kunde ha stickade eller virkade tofflor för jag är väldigt frusen om fötterna men med tre hundar, en katt behöver man bara ett varv runt huset för att det ska bli pälstofflor!
Miastickar

Rosenvante sa...

Vilket jobb.
Blir det tårta med Mr Snygg i morgon eller ska du fira med familjen. För du fyller väl år i morgon???
Grattis :)

Anonym sa...

Oj, vad du är duktig! Men så snygga och mysiga de ser ut att vara också!

4U2! sa...

Ursnygga!

Stick-kine sa...

Så härligt mysiga tofflor! Jag blir riktigt sugen att göra efter!

Anonym sa...

Tjusiga tofflor!
Och så var det någon blogg som viskade i mitt öra att du fyller år idag. :-)
Så jag säger: Stort GRATTIS på födelsedagen!!!
Hälsningar Paradiset Kaos

Mia sa...

De där tofflorna ser kanon ut!Hoppas Charlotte godkänner dom, för de ser supersköna ut! Nu är det bestämt, lilla Sweet flyttar hem till oss lagom till Niklas fyller år, precis som jag planerade! Haha. Puss på dej.

Soili sa...

Dom blir supersnygga.

Anonym sa...

Känner alltför väl igen det där med att riva upp, pröva hur det funkar i olika st mm :) Men tofflorna se verkligen jättesköna ut, och verkar bli stadiga för att vara virkade. Dessutom så är de snygga också!