onsdag 30 september 2009

Historiens vingslag

Jag bor i en vikingaby!!!! Kanske bör förklara mig, Det är ett stort vägbygge på gång av europavägen där jag bor, det har ju fört med sig att vägar ska flyttas och dras om. därför görs en hel del markundersökningar av olika slag. Även nya kartor tas fram och olika sevärdheter markeras och ritas upp, vi har en hel hög med fornminnen i vår skog!!! Så spännande. Idag har vi kunnat följa Kalmar läns arkeologer gräva fram hällristningar och markera ut

Boplatser och Vikingagravar!!! Vi har andmäktigt gått efter, tittat med stora ögon, sett spåren vi missat i alla år och nästan känt historiens vingslag snuddat vid oss, Så häftigt.

7 kommentarer:

ÄNGLASTINA sa...

Va coolt,ett av mina andra intressen är arkeologi och just vikingatiden.Bor ett par 100 m från Trelleborgen men här är allt under jorden.Du får ut och leta efter fler ledtrådar.

kristina sa...

Har ni också hällristningar där du bor? Det låter inte som Bohuslän eller Norrland, men det finns tydligen sådana på fler ställen i landet än jag visste. Kul med historiens vingslag!

Mia sa...

Häftigt! Vi har mycket att ta igen när vi träffs!

Mia stickar sa...

Du kanske är en riktig viking? Låter häftigt med alla fynd!

Rosenvante sa...

Vet du? här håller man helst tyst om sådant. Ingen vill ha hela gården uppgrävd. Men nu är det ju så att vi har fornminnen precis överallt. Vi grävde på vår tomt och hittade gamla stenrester, men säg inte det till nån nu bara. :D
Skämt åsido, jag förstår att det är spännande för er. Man kan ju drömma och undra vad som föregått där förr i tiden.

svartanova sa...

Vad roligt att de kommer positiva saker av ett vägbygge! Och spännande för er att få vara med. :)

Kram

farmor ankus sa...

Hej
och tusen tack för det fina paketet med Garn och choklad jag fick, Tac´k.

så många fina figurer du har gjort, dom är jätte mysiga, mycket fin blogg.
ha det bra
Ingvor