onsdag 16 september 2009

Mera mönster

Återigen vill jag säga att jag säkert lånat godbitar från flera mönster och att jag inte påstår att mönstret är mitt eget, men det är så många som vill ha det så därför lägger jag ut mina kladdlappar här. Mönstret på vantarna med volang är också på väg.
Parstickor och strumpstickor 3,5
2 stickmarkörer
Passande garn

Lägg upp 160m på parstickor
Varv 1, rm
Varv 2, am
Varv 3, 2 rm tills. varvet ut
Varv 4, am
Varv 5, 2 rm tills. varvet ut
Varv 6, am
Varv 7, rm
Flytta nu över maskorna på strumpstickor och ta ihop arbetet, sticka valfri resår i valfri längd, jag stickade 1 rm, 1 am i 10 v. eller ca 5-6 cm.
Sticka 2 varv slätst, nu börjar ökningarna för tumkil.
Sticka 20m, placera markör,öka 1m, 1rm, öka 1m, placera markör, slätst. varvet ut.
(Nästa ökning stickar du till markören, lyft markör, öka 1m, sticka till nästa markör, öka 1m, lyft markör.)
Upprepa ökningen var tredje varv 5 ggr , sluta med 2 varv slätst.
Du har nu 13 m mellan markörerna.
Tummens maskor sätts på en tråd, lägg upp 2m så du har 40 m igen och fortsätt med slätst. i valfri handlängd, jag stickade ca 5 cm. maska av
Tummen:
Plocka upp maskorna från tråden, i tumgreppet behövs det plockas upp ytterligare maskor för att täcka hålet, skulle tro 3m blir lagom, sticka slätst. valfri längd, maska av.
Lycka till och hör av er om det är något oklart.

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Gulligt av dig att dela med dig till oss.

Anonym sa...

Tackar, tackar. Jag undrar alltid också precis som du när jag "hittat på" ett mönster och kallar det för mitt eget om det verkligen är jag som gjort det. För oftast handlar det ju om olika mönsterrapporter man kan och sätter ihop efter eget huvud. Är det då det som kallas för egen design, eller är det egentligen stöld? Var går gränsen? Tre takter får man "stjäla" från någon annans låt när man komponerar musik, utan att det kallas stöld. Kan det gälla även stickning månntro?

Pärlmudden sa...

Tack, vad gulligt att du delar med dig av mönstret! Måste testas snarast, halvvantar är skönt så här års.
Ha en bra dag

Soili sa...

Gulligt av dej att lägga ut mönstret.Jag tror inte att det är "stöld"om man tar lite här och lite där....det får inte bli en ren"kopia"eller att man bara ändrar en eller allan maska i originalet.Det är vad jag tror.Hihi....vore kul och veta hur"tre takter"ser ut när det gäller stickning.