söndag 6 december 2009

The one and only

Jag har länge beundrat Alan Darts gnome och velat göra en egen, glad i hågen köpte jag mönster och garn och såg framför mig årets julklapp fixad, Tji fick jag. Jag tyckte inte om mönstret, och inte att det skulle stickas på två stickor och sen sys ihop. Foten fick jag inte ens ihop. Vet inte hur många gånger jag stickade den. Men sen har man väl tur i den här bloggvärlden, gå in till musselblomman och kolla in hennes gnomer och njut.
I alla fall hon hjälpte mig genom foten och efter en hel del matnyttiga tips fick jag ihop min tomte men frågan är om jag överhuvud taget kommer göra fler. Så här ser han ut i alla fall
Ha en underbar 2,a advent, nu ska jag jobba.

10 kommentarer:

Ninni sa...

Tycker den ser jättesöt ut! Men det är aldrig roligt när man känner redan från början att man inte gillar mönstret. Har också några såna och de blir aldrig att man gör fler.

Ja visst ser kakan god ut. Ännu godare är den dagen efter och dagen efter där :) Ska ta en kopp te sen och en bit kaka idag igen. Man kan ju inte slänga den hihi.

EvaL8 sa...

Vad fin han blev. Jag förstår att du hade svårt med mönstret. Alan Dart stickar inte runt och det blir mycket att sy ihop. Hans mönster är lite krångliga. Jag kanske skulle ta mig lite tid och sticka en tomte...till. Ha det riktigt bra!

Rosenvante sa...

Synd att det blev sådan kamp och ovilja. Man vill ju njuta stickning och inte känna så när man gör nått. Fin blev den i alla fall.
Håller helt med dig att det står Sunnas på kissen, hur gullig som helst.

Fröken Elsa sa...

Ååååh...han blev ju gullig! Nu när du vet hur man gör så kanske det går bättre och är roligare nästa gång. Jag tycker att du ska göra ett helt gäng! :)

Astrid sa...

Jo minsann. Precis så där ska han se ut! Fin.

Eva sa...

Nämen! han é väl riktigt fin din Tomte.
man behöver inte sticka den på 2 stickor,men det vet du säkert vid det här laget.

Kram !

Anonym sa...

Jag tycker allt att han blev väldigt tjusig - och med mycket attityd!!

Mia stickar sa...

Jättefin blev den ialla fall!

svartanova sa...

Å, så charmig. Jag beundrar dig att du inte ger upp, det gör nog jag lite för snabbt...

Ha en riktigt skön lucia-vecka!

sinikka sa...

Åh....så fin han är tomten.....vill oxå ha!!!
God Jul på dig
p.s. vilken underbar hundbild, jamen hur snygg får man vaaa?