tisdag 5 januari 2010

Snöänglar

Det är svårt den här årstiden att hålla formen på hästarna, Många låter sina hästar ha lite vintervila men våra behöver vara i form för att orka dra ut mycket ved från skogen. Halkan kan göra att de sträcker sig och är det för mycket snö räcker inte broddarna till, men det finns ju lite latmaskknep...Man kan sätta sig på och styra ut på ett stort gärde och låta dem springa ordentligt i djupsnön, det ger så fina stjärt och benmuskler.........Japp så var det de där uniformsbyxorna som knep, arslet som växt och skinkmackorna sent på kvällen...
Jag skulle minsann inte sitta på, nähä jag ska springa brevid.
Det tog mig nästan 2h att ta mig över det största (givetvis) gärdet jag kunde hitta, då hade jag blodsmak i munnen, mjölksyra i benen, genomblöt av svett och är det någon som undrar vad det är för lustiga spår så är det snöänglar på gärdet.
Inte var det då jag som ibland var tvungen att lägga mig raklång för att överhuvudtaget höra något annat än mina egna pulsslag och inte var det då jag som var så andfådd att jag trodde lungorna skulle hoppa ut Nähä, tur man har så snälla hästar som lugnt väntar och tittar på medan matte gör snöänglar.

13 kommentarer:

Matilda G sa...

Hehe, skönt att veta att det är fler... :) Springer förstås inte på gärdena men bara att utfodra hästarna är en konst i snön.:P Vet inte hur många gånger jag åkt i backen med ett moln av hö över mig. =)

Rosenvante sa...

Du är för skön. Gulle dig. Skulle velat sett dig ligga där och göra snöänglar och pållarna som står och tittar på med ruskande huvuden och frustande över att behöva vänta.
Kramen

IA Nyckelpiga sa...

HÄRLIGA DU!!

Sofia-Sobeide sa...

:D Tack för dagens skratt!

Maritas Maskor sa...

Vad härligt det låter att vara ute med hästarna. De är så himla fina!
Jag tycker du ska ha som nyårslöfte att inte tänka för mycket på de där kraven om att man borde träna mera och äta nyttigare.
Njut av livet och gör fler snöänglar tillsammans med hästarna!

Mia sa...

Jag kan nästan se dej framför mej med kurt frustande över dej, hihi!Kram

Monica Hansen sa...

Du är en tuffing! Det är fint med hästar och värmen från mulen i kylan:)

svartanova sa...

Underbart! Man blir så inpirerad av dig. :)

Eva sa...

då fick man sej ett gott skratt i dag oxå....du skriver så bra att man kan se det bildligt......skratt! fortsätt med dina änglar
och ät din skinkmacka ......

Hälsningar från ett kallt jämtland -29,7 !

svartanova sa...

Jag förstår att en fjortonåring älskar bokserien...:) Men jag tror att alla, oavsett ålder kan ha behållning av den på sitt sätt. Jag är ju 14 gånger två, och det funkar utmärkt på mig... ;)

Mia stickar sa...

Jag kikade ner i din blogg och upptäckte din Nasse! Så söt han är! Ibland funkar inte riktigt uppdateringen för mig på era bloggar.

metamorphosis sa...

Vilket träningspass du tycks ha gett dig själv!
Hästarna dina verkar dock föredömligt tålmodiga... undra vad de tänkte förresten?

Torprosen sa...

Härlig blogg du har!! Skrattade gott åt "träningspasset". Tack för kommentaren hos mig, blir alltid lika glad. Kram Torprosen