onsdag 18 november 2009

Knäckt

Jag tyckte jag hade ganska bra grundkondis, jag rider, går med hund och har ett arbete som kräver ett visst mått av fysik, lik förbannat blir byxorna i uniformen bara större och större... i storlek. Kort sagt nu är jag fet! Nu skulle här tränas och eftersom jag avskyr att springa omkring i en gympasal var det inte tänkbart. På gymmet.. nja, katt bland hermelinerna så mitt val föll på vattengympa. Lite lat är man ju i grunden så jag föreställde mig att det skulle bli lite lätt också!!
Baddräkten fram och så var det dags, mönstrade mina "träningskamrater" redan i duschen. Nåja det här skulle nog gå bra så givetvis höll jag ju in magen lite extra när det var dags för bassängen.
Chocken var total, när jag dreglande och snorande kippade efter andan säger ledaren att nu var vi lagom uppvärmda och kan hämta hantlarna...En timme senare när jag kryper skakande ur bassängen blir jag omsprungen av en tant på 60+ och ca 100 kg som kvittrande säger du kommer väl nästa vecka också?. Blodsmaken bränner i halsen och jag vill bara ut och spy. Men inte tappar man masken inte nähä, med stöd av väggen drar jag mig upp i stående position, plockar fram leendet och svarar.. javisst det här var ju jättekul!!!!!!

22 kommentarer:

Rosenvante sa...

Visst du, den gick hon säkert på. Men nästa gång kanske du vet vad du har att vänta och tar inte ut dig fullständigt med en gång. Du vet de där 60+ har ju några års försprång mot dig.
Linement, glöm inte det så du slipper träningsverken.
Jag ska masa in till stolen, men först kaffebryggaren och sen bara vila och vila, gu så skönt.

Mia stickar sa...

Jag har också varit på vattengympa idag. Bara älskar det! Ingen ser att jag totalt saknar takt och kordination. Kämpa dig dit igen och ingen ser hur du vinklar händer också vidare och styr vattenmotståndet. Lycka till!

Smycka sa...

*skrattar så jag gråter* Din stackare! Vattengympa är ingen dans på rosor!!! Hoppas du stretchade efter. *hihi* Kramar om dig =o)

Smycka sa...

*skrattar så jag gråter* Din stackare! Vattengympa är ingen dans på rosor!!! Hoppas du stretchade efter. *hihi* Kramar om dig =o)

☆ Virkaholic ☆ sa...

*garvar så jag trillar av stolen* Gott jobbat!!! ;)

Ninni sa...

Det är lätt att döma ut dem som går på vattengympa men det är väldigt jobbigt. Inte som vanlig träning. Hoppad det inte avskräckte dig totalt så du kommer dit igen. Alltid viktigt att hitta en träningsform som passar en själv. Har en vän som älskar att promenera och gå överallt. Jag gillar det inte alls. Tycker inte det är avkopplande och blir stressad av att jag vill komma fram dit man ska eller hem igen. Då är jag hellre ute och springer. Som sagt. Alla är olika. Hoppas det går bra fortsättningsvis. Ibland kan det vara värt med några extra kilon :) Bara man är lycklig och mår bra med livet och allt runt omkring. Så tänker jag iaf ;) Kram på dig.

svartanova sa...

Jag har aldrig testat vattengympa, men jag tror att jag skulle känna samma blodsmak nu, dör jag har inte tränat ordentligt på länge. :)

Camilla L, ja, vad ska man säga... Jag har läst alla hennes böcker och kunde inte låta bli att köpa den senaste, man vet vad man får men jag blir inte längre superimponerad av böckerna. Det är bara det att hennes "lättsmälta" deckare var de som fick upp mig på läsbanan igen för ett par år sen, så det känns som om jag är skyldig henne att fortsätta läsa... ;)

Ha en riktigt skön torsdag!

Monica Hansen sa...

Det är som de säger att kondition är en färskvara, men deppa inte för det. Efter några gånger springer du säkert förbi någon annan utmattad nybörjare om du vill.

Själv går jag ner i vikt utan motionen och det tycker jag är märkligt men det funkar ändå, och det är jag glad för, jag har lite handikapp och kan inte träna så bra.

Prova LCHF-maten?

Sofia-Sobeide sa...

:D... dagens skratt:). Lycka till med träningen! Själv går jag i ide på vintern och till våren plockar jag fram länk-skorna igen.

Helene i sockna sa...

Ujuj visst är det s**tjobbigt med vattengympa - jag nöjer mig med gym ;-) och hoppas att de där extra stötdämparkilon ska minska en del.

Mailar ikväll om jag kan trycka på tangenterna efter gymmet

Helene i "Sockna"

IA Nyckelpiga sa...

Jag skrattar pá mej....Hahahahahahahah!!!
Jösses vad rolig du är. Men kämpa pá, vattengympa är kul och bra. Jag gár själv ett par gánger i veckan.

Mia sa...

JAg är ledsen att jag inte kunde följa med, men kanske nästa gång. Åkte hem kl 19 igår från jobbet. Inte kul alls! Kramisar

Susilull sa...

Ursäkta om jag skrattar lite :-) du skriver så roligt! Kämpa på, nästa gång går det lite bättre!!

Anonym sa...

Ha ha ha...ser dig framför mig syrran...och så tror du att du ska lura iväg mig??? Love you <3 <3 <3

kristina sa...

Jag tycker du är enastående som överhuvud taget bestämde dig för att gå dit överhuvudtaget. Träning är det tråkigaste jag vet. Trädgårdsarbete är kul, men starkt säsongspåkallat.
Jag har gått ner i vikt utan träning med boken "Ät rätt bränn fett", 12 kg på 12 veckor och det är 6 år sedan. Jag behåller vikten, men man får skärpa sig och sluta äta smörgås till lunch.

Assishantverk sa...

Tack för tipset om stickade sockor hos Dödergök! Dem ska jag också prova att sticka!
Assi

Ninni sa...

Jag väntar med på Robinson :) Har alltid gillat det. Vi får väl se hur upplägget blir detta året. Ska kolla lite på hockeyn innan med. HV :)

tant Maria sa...

Tack för fin kommentar på min blogg!
Bra kämpat i vattnet!! Klart imponerande =)

Linda sa...

Gudars så jag skrattade när jag läste ditt inlägg! :) Det är ju nyttigt med motion även om det är väldigt obehagligt (oftast), man får ju trösta sig med det!

IA Nyckelpiga sa...

Fina Sunna!
Imorgon ska jag pá vattengympa. jag kommer att tänka pá dej varje gáng jag gár dit, dvs 3 gánger i veckan kommer jag att tänka pá dej, inte illa!!
Hoppas att du fortdsátter.

Vi hade nästan samma oordning i resten av huset men det ser inte sá fint ut att skriva pá bloggen :) ( vad ska folk tro om en :) )

teresa sa...

Kul att du tog "mönstret" till strumporna, det var ju precis därför jag skrev ut hur jag gjort. Har själv letat i evigheter efter strumpmönster.
Visst är vattengympa ljuvligt, men tröttande? Jag går på sjuk-vatten-gymnastik o älskar det. Men är helt slut efteråt!

Eva sa...

OJOJOJ ! Jag läser,skrattar så jag gråter
åt din berättelse,du fick till det så bra att jag riktigt såg dej framför mej och kände oxå igen mej själv........

Du får köra lite lugnare under uppvärmningen nästa ggn.....ler !

Kramen!