söndag 22 november 2009

Mössinvasion

Jag är ingen vän av mössa, så därför blir det inte att det finns på min sticklista. Nu är det så många som önskat så prova måste man väl till slut. Men det är svårt att hitta ett bra mönster och framförallt få till maskantalet rätt. Inte för stor och inte för liten. Det här mönstret tyckte jag om utseendet på men nu har jag stickat fyra olika varianter på varvantal och inte förrän den 4,e börjar jag bli nöjd. Har ni något favoritmönster på mössa jag kan få kika på? Och för de som undrar... japp det blir vattengympa på onsdag igen.

8 kommentarer:

Mia stickar sa...

Är heller ingen mössvän. Passar inte i mössa så det är ett nödvändigt ont på promenaden. Har börjat på en liknande mössa som snart dyker upp på min blogg!

Rosenvante sa...

Jag tycker det var ett jättefint mönster. Skulle gärna göra det.
Jag har mest gjort eget mönster så jag har inget att rekomendera tyvärr.

Ninni sa...

Jättefina mössor! Jag har stickat några enkla mössor. Tror jag hittat mönster på garnstudio. Har även stickat "åremössan". Den går snabbt och lätt :) När jag såg att du uppdaterat och skrivit "mössinvasion" så trodde jag ni fått in möss i huset och tänkte nej stackars henne. Hihi. Tur att det var dina egna stickade mössor!

Härligt med vattengympa igen. Det blir nog roligare denna gången. Hoppas din helg varit bra. Kram

svartanova sa...

De ser väldigt fina ut! Jag har (med hjälp) bara lyckats sticka Åre-mössan, och den blev jag faktiskt väldigt nöjd med, så jag funderar på att göra en till (med hjälp ;)) Det är bra att den är oversized för mig som har ganska stort huvud... Och varannat varv avig, räta, blir det resårstickning? Den känns i alla fall töjbar, superbra. Men man behöver ju gilla mössor med lite "häng", då. ;)

Ha en skön vecka!

Jullan sa...

Fina mössor! Säkert sköna också.

Jag har virkat en mössa i Eskimo som var superskön! Mönstret hittade jag hos pysslas piffiga petitesser!

Ha en bra dag!

Eva i Jämtland sa...

dom é ju jättefina ! du hade ett inlägg där du köpt ett mönster,som har jag stickat flera av
sen har ju ju mina mössor på tvären.
Jag kan inte ha vilken mössa som hellst,så därför förstår jag hur det är....
men har vid ålderns höst kommit på att jag inte vill frysa om skallen....skratt!

Maritas Maskor sa...

Dina mössor är jättefina!!
Jag tänker också att jag skulle vilja hitta en modell som jag vågade ha. Jag tycker inte heller att jag passar i mössa...

Anonym sa...

jätte fina mössor, ser ut att värma!!