onsdag 4 november 2009

Ultimata vanten/sockan??

Testade ytterligare en modell av flätsockar till eventuella julklappar, dessa gick fort , st nr 6 och ett lovikaliknande garn. Så mjuka och sköna, men ändå är jag inte nöjd, vet inte riktigt vad jag letar efter för modell, vilken är den där sockan med stort S? Jag vill ju ha den lite speciell. Något annorlunda eller uppiggande,
Var på biblioteket och hittade de här böckerna, underbara inspirationskällor men de flesta är tyvärr för svåra för mig, vilken är er perfekta vante/socka ? Vad har ni för inspiration och favoritmönster? Må gott i höstrusket


10 kommentarer:

☆ Virkaholic ☆ sa...

Min perfekta vante är en ribbvirkad sak på längden! Extremt lätt och går fort, kan varieras oändligt!

Mia stickar sa...

Tycker socken ser helfin ut! Min dotter har hittat ett mönster och det är med stickor 2,5. Men det är på engelska så nu har jag lärt mig ett hälsteg på svenska så jag ska nog få ihop det!

Rosenvante sa...

Mitt favoritmönster är från en tidning på 80-talet. Stjärnmönstrade vantar. Vet inte hur många jag stickat av det. Sen rosenvanten som du har på bilden på "100 landskapsvantar", jag har häftet. Men jag har ändrat lite i mönstret.
Tycker dina strumpor har ett jättefint mönster, men kanske de blir för tjocka om de ska vara i stövlar förståss.

Anonym sa...

Bästa vanten/socken blir den som du skapar fritt efter eget huvud medan du håller på med den. Tyvärr har jag inga tips på hur man får till nr 2, de orkar jag aldrig göra samtidigt, och sen har jag glömt både maskantal och mönster.

Angel.Pearls sa...

Fint att du är med på GiveAway hos mej-Lycka till! Gulliga virkade figurer här till höger o de vinröda pulsvärmarna med flätmönster är superfina! Ha en bra dag!//Eva

Mia sa...

JAg gör vanliga enkla strumpor men med mycket längre skaft, för det gillar de mina. Dina var jättefina. Ska vi ta ett stickmöte innan jul? Kram

Johanna sa...

Hej du!
skciakde sms til henne i förrgår... men har inte fått nåt svar, men hon har ju börjat jobbba igen så antar att hon e i sthlm i veckan:S men ska prova igen imorgon om hon inte svarat tills dess=)
kram

metamorphosis sa...

Har inte stickat nog mycket för att ha funnit några riktiga favoriter, eller ja, jag har inte stickat några sockor alls ännu för att vara helt ärlig... så jag kikar gärna in här och tar del av tipsen du får! :-)

metamorphosis sa...

...och jo! Sockorna tycker jag ser väldigt gosiga ut! Kanske en modell att sticka till små barn som inte går ännu så att man kan skippa skorna och visa upp de fina flätorna!

fale artut sa...

"Folk Mittens" av Marcia Lewandowski har många enkla mönster som man kar variera själv med ränder och olika garner. Finns kanske på bibliotek, har köpt min på adLibris. Sen finns det bra, "enkla" sockmönster mm i "Vantar, sockor, mössor och sjalar" av Anita Gunnars.
Många enkla tovade vantar finns hos "Barbros stickning" som har många bra tips. Tovade vantar blir härliga och varma, restgarn kan användas men får inte vara superwashbehandlat.
Värmlandsgarnet är lätt att tova, men Järbos ullgarn går också bra, det är även roligt att färga själv! Lycka till!