tisdag 25 augusti 2009

Från buske till pannkaka

Det här är en ny bekantskap för mig. Jag har aldrig plockat björnbär förut men i mina skogar finns det gott om dem. Har ju sett att det finns kräm och jucie att köpa så jag tänkte att vi testar.
Lite snårigt att plocka dem men de fyller snart upp hinken, testade att koka sylt med syltsocker.

Vet ni vad det smakar? Himmelskt, jag lovar. Var tvungen att raskt röra ihop pannkakor, inte för jag tycker pannkakor är gott men då får jag ju äta en massa sylt.
Plockar ni björnbär?


14 kommentarer:

Teskedsmamman sa...

Japp!!! De växer på andra sidan staketet ute i skogen :)

Rosenvante sa...

Saknar verkligen de där bären. Här växer de ju inte alls vilt utan man har dem i trädgårdar. Men jag vet ett ställe och kanske man skulle dit och plocka lite. Ja, det blir jättegod sylt av dem. Brukar frysa in och använda i fruktsallader och bakverk och till sylt.

Susilull sa...

Björnbär är bland de godaste bären jag vet. Här finns en hel del snår, men det gäller att hinna dit först. Det är många som plockar björnbär här. Till vår landskapsrätt Äggost skall det bara vara björnbärssylt, mums!!

Mia stickar sa...

Här uppe i norr växer de inte och jag tror inte de är härdiga här för trädgård heller. Men det finna att köpa frysta!

Anonym sa...

Så underbart gott, jag tycker bäst om dom som de är eller i en pajär de himmelska. Jag köpte mej en liten buske att ha i trädgården. Kram din stickvän.

Torprosen sa...

Oh, det är så gott med björnbärssylt. Gjorde en variant med min sylt. Rev skalet av en citron som jag sedan delade och kramade ur saften över bären, i med syltsocker och så koka ett par minuter. Himmelskt!!!

svartanova sa...

Jag har aldrig sett vilda björnbär, men jag ÄLSKAR pannkakor och det låter underbart gott!!!!!

Pixi sa...

OHH Älskar björnbär ,särskilt de taggfria,har satt 2 plantor o fick de första bären idag ,faktiskt,javisst det e supergott med björnbär tilll pannkakor,kram =)

Mormors bod sa...

Gottgottigottgott!
Men jag plockar inga, för jag har inga och de är svåra att hitta i vilt tillstånd. Men dottern har en av trädgårdsvarianterna - dock en blek kopia av de vilda. Hon fryser dem hela och tinar upp lite lätt till glass och olika desserter.

ÄNGLASTINA sa...

Här på sydkusten finns vilda men iår är dom pyttesmå, för lite vatten.Det ser smaskigt ut.

hoppetossa sa...

Vi har fullt med björnbär i vår trädgård. Det är underbart. Jag går ut varje morgon och plockar till gröten. Ha en bra dag!!!

stickresan sa...

Testa Luna Moth du, den är ganska enkel,. Lite koncentration i början bara, sen syns ganska tydligt det om man är fel ute.

Anna-Karin sa...

Plockade björnbär igår och kokte sylt. Med syltsocker är det ju så enkelt att göra. I morse lyxade jag o sonen till frukosten och hade det på rostat bröd. Åh så gott! Ska plocka vidare om några dagar då resten mognat här i min skog.
Kram!

Eva sa...

Namn nam ! Björnbär är ju så gott !
finns inte här hos oss Tyvärr !

trevlig helg!