söndag 30 augusti 2009

Ny kompis

Jag försöker bota stickledan med grytlappar men det mönstret gjorde bara saken värre, är inte bra på att använda diagram och flera färger så här. Annars hittade jag på bloggen emmagjort en svensk beskrivning på FLS (february lady sweater) den gillar jag. Ni som har stickat den, vad har ni använt för garn?

Den här killen har lovat mig efter en timmes kliande mellan öronen att han ska fixa lite ull åt mig, snällt va? får nog klia fler gånger

18 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Vilken söt grytlapp! Och häftigt med ett litet rött halsband på bara en katt.
Och klia på mer så du får mycket ull. :-)
Ha en fortsätt skön söndag!

svartanova sa...

Å, vad duktig du är som kan få till det så snyggt med stickorna! Den var verkligen supercharmig!

Den där killen verkar hur mysig som helst, bor han utanför ditt hus?

Kram!

svartanova sa...

Jag blev helt förtjust i båda sockmönstren från Drops! Nu ska jag undersöka lite hur det verkar och sen lär jag med allra största säkerhet återkomma till dig. ;)

Anonym sa...

För det första: Grytlapparna med småkissarna på är ju jättefina!
För det andra: Har du en egen ALPACKA! (vansinnigt avundsjuk!!)
För det tredje: Prenumerera på tidningen Kreativ Stickning (om du inte redan gör det), för den råder snabbt bot på stickdepression.
För det fjärde: Vad är det för fel på alla de likadana sockarna och vantarna? De är ju snygga och snart är det jul - och julmarknader där du kan sälja.
Upp med humöret nu lilla vän och sticka en disktrasa om du inte kommer på nåt annat.

Mia stickar sa...

Här sitter jag helt grön av avund, först och främst på alpackan! Men kattgrytlaooen var inte illa den heller!

Rosenvante sa...

Vadå inte duktig på sticka mönster och med flera färger, den är ju supersnygg. Nej, Sunna sträck på nu, du kan, du är superduktig på allt, det har du bevisat flera gånger om på bloggen. Hm, tror nog nån ska klia dig mellan öronen också, så du lovar bli glad igen. :D Alpackan ger nog dig jättemycket härlig ull ska du se.

ÄNGLASTINA sa...

Förstår att det mönstret va jobbigt,massa garnbyte. Hur har det gått med din igelkotte

Pixi sa...

Ohh vad sööt ,fräckt med det röda !!Känns som fem myror e fler än när de räknar hur många katter i detta fallet ...ja du fattar !!haha!! Jag har precis gjort klart mina svartvita projekt!!hehe..
men så många ja det e lätt att man kan göra fel då ,hehe..Jag börjar hela tiden på nåt helt annorlunda mellan alla sockar o pulsvärmare..men lätt att tycka det oxå bli trist rätt så fort..=(OHHH ska du få ull sen ,lyckis dej!!!kraaam=)

Eva sa...

Så söt grytlapp,du är så duktig på att få till det. så sträck på dej tjejen !

Bor Alpackan hemma hos dej ?

Kramelikram !

Eva sa...

klart du oxå får vara med !
maila till:malin.kundig@gmail.com,hon skriver att man inte hört nått från henne så maila igen. Så gör det.
I dag blåser det småspik o höstlöv.
Kram !

Emma sa...

Tack! Ja, jag är jättenöjd med sjalen. Mönstret är så fint och roligt att sticka. Till FLS passar t ex Dropsgarnerna Alaska och Paris eller dubbel Alpaca. Garn i den storleksordningen i alla fall. Araucania Nature Wood Solids verkar många använda också. Lycka till!

svartanova sa...

Man tycker att allt badande och svettande på sommaren borde göra att byxorna sitter lösare, men inte... ;) men det receptet var fantastiskt gott!

Jag har inte hunnit börja med stickeriet än. Ska först undersöka vilka storlekar på stickor som finns i min och min mammas ägor. Sen välja garn, men affären är inte öppen under må-ons. Har inte riktigt bestämt mig för vilket av mönstren jag ska börja med. Båda var supersöta så jag hoppas verkligen att jag hinner med båda innan hösten kommer, jag har ju trots allt några virkprojekt på gång också. ;) jag lovar att uppdatera dig! (jag kommer säkert ha frågor)

Kram, Annelie

Anonym sa...

Nu måste vi nog träffas, så vi kan bota din leda! Detta går inte för sig! Kramar från din stickvän.

Susilull sa...

Vilka koola grytlappar!
Och killen verkar också kool, snällt att lova bort lite ull mot kliande mellan öronen!

Malin sa...

Vilken underbart söt kattgrytlapp!

Anonym sa...

Disktrasor i lingarn är superbra därför att linet på något magiskt vis gör rent alldeles av sig självt, utan en massa skarpa medel. Hällspisen min har inte sett rengöringsmedel på flera månader, men den är blank och fin tack vare linet. Och så torkar trasan snabbt, tål 60 grader i maskin och verkar hålla i evighet.

Soili sa...

Men lilla du...det där låter inte bra....
Grytlappen är jättegullig och det röda bandet,va fyndigt,har du em alldeles egen "ull leverantör"håller med mormor,plocka fram något koolt garn och sticka en disktrasa .
Stor kram till dej.

Sagofe sa...

Den blev ju jättebra. Gillar att det bara är en katt som har halsband, det blev en rolig detalj.