torsdag 20 augusti 2009

Skogens guld

Jag brukar inte plocka lingon, vi är inga storkonsumenter av dem men eftersom kantarellförrådet är fullt tänkte jag testa, vad kan man göra mer än lingonsylt?
Lingondricka ska bli första testet, Må gott

12 kommentarer:

Sofia-Sobeide sa...

Lingon kan man göra nästan vad som helst av. Jätte gott med lingonbröd eller olika pajer och kakor med lingon. Jag ska också bege mig ut i skogen och plocka lingon då jag åker till stugan nån helg:)

Paradiset Kaos sa...

Jag och mitt minne, men jag tror att det finns någonting som heter Sura lingon. Man fyller en flaska med lingon och sen häller man på vatten. Jag tror att det var så mamma gjorde och pappa tyckte det var gott. Det kanske finns nån annan som har receptet? Om det nu finns något som heter så.
Jag behöver inte gå ut och plocka lingon iår och säkert inte nästa heller. :-) Jag är den enda som äter lingonsylt i detta hus och jag har färdig lingonsylt i matkällaren och lingon som väntar på att bli kokta i frysen. Tur att det är en hållbar sylt. :-)
Hoppas du hittar på något riktigt gott!!!

Rosenvante sa...

Vi får alltid lingon när gubben är i Östersund, så vi klarar oss med egen lingonsylt som är så mycket godare än köpt.
Lingonbröd är det enda jag kan komma på att göra förutom sylten då. Men lingondricka finns ju också (dricker jag alltid när vi är och äter på IKEA), så det borde väl gå att göra själv.
Så duktig du är på att plocka allt.

Eva sa...

Morotsmarmelad med lingon o kanel ! supergott
på digestive kex.

Ha det gott !

Jullan sa...

Tack för titten hos mig! Jo, en vinstock lär det nog bli i växthuset. Annars blir det väl tomater och givetvis min lilla pelargonsamling.
Huset lär bli en liten blandning av uterum och växthus och eftersom vi är nya på det här området tänkte vi börja odla i stora krukor. På rean inhandlade jag stora lövkorgar som jag tänker odla i. Tack för tipset med persikoplantan!! Det ska vi nog prova.

Jag har ett fantastiskt gott recept på en lingonkaka. Receptet är urgammalt och kommer från min mans mormor. Det kan du testa om du vill.

Ha en bra helg!

svartanova sa...

Jag är heller ingen stor användare av lingon, men vad mysigt det ser ut att plocka! Och lingondricka är gott. :)

Din kommentar värmde oerhört!Vilket fint beröm! Tack snälla du! ♥ Och vad roligt att du såg att det var plommon. Min sambo trodde det var kastanjer. Men de är GODA. :)
Ha en riktigt skön lördag!

metamorphosis sa...

Rårörda lingon är helt klart en hit!
Bara att blanda med vispgrädde och du ha lingonvisp - perfekt till våfflor och pannkakor!

eva sa...

tjoflöjt !

Det jag ska sticka kofan av har jag beställt från Yll&Tyll.
snabb o bra service.
Kram !

Anonym sa...

Eh...eh...eh...nä jag kommer inte på nåt annat man kan göra av lingon. Men lägga mig i måste jag ju göra ändå. Hopp och hej!

Smycka sa...

Jösses så många lingon! Hoppas det blir god lingondricka och sylt. Önskar jag kunde provsmaka. Kram =o)

stickresan sa...

Håller med, så skönt att slippa montera. Mörkbrun kofta uppifrån och ned kommer bli underbart, men hur gick det med det röda uppifrånochner koftan som du stickade på tidigt i sommras?? Visar du oss en bild?

☆Videhexan på Virkaholic☆ sa...

Ah... har sett lite lingon i markerna här, vi har överflöd på blåbär istället...

Klubbgarnet är riktigt skönt att sticka i, det är tjockt och går snabbt ;)