lördag 1 augusti 2009

Knappfull

Den här burken är ett gammalt kärt minne, den hade min farmor alla sina knappar i. Minns fortfarande känslan när man fick gräva efter skatterna i den. Jag hittade den på vinden häromdagen och tänkte jag måste fylla den igen.
Fyndade massor av roliga knappar på erikshjälpen, billigt så det nästan är oförskämt, dit kommer jag återvända fler gånger. Ha en skön helg

20 kommentarer:

Pia sa...

Åh, så vacker burk. Jag minns min mormors knappburk som egentligen var en kaffeburk, svart med röda rosor på. Så kul det var att sortera... Ha en fin kväll.

Sofias värld sa...

Knappburkar är så härliga att gräva i! Vet du min mamma har en precis likadan burk som din farmors. Min mamma har fått den av sin moster. Det är en fin burk :) Fast jag tror min mammas moster hade kakor i sin burk.

Pärlmudden sa...

Jättefin burk!!
Måste skaffa mig en fin burk till mina knappar också.... Tack för ideen, nu vet jag vad jag ska leta efter på loppisar i fortsättningen. :)
Ha en trevlig lördagskväll!!

Paradiset Kaos sa...

Jag/vi håller på att rensa i våra bodar och i dessa har jag saker som jag tagit tillvara från mitt föräldrahem. Bl.a en gammal oboy-burk(riktigt gammal) och i den förvarade min mamma sina knappar. Jag kommer ihåg att jag och min bror lekte med knapparna ibland och sorterade dem efter storlek och färger.

svartanova sa...

Vilken fin burk! Visst var det härligt att leta efter just den där speciella knappen!?

Hoppas det gick bra med sticklingarna!
Trevlig kväll!

svartanova sa...

Livets Aviga.... Ja, det är en riktig feel-goodbok! och man blir inspirerad till att handarbeta. Än mer, om det är möjligt. ,)

Jullan sa...

Det är säkert ett kärt barndomsminne för många! Min mormor var sömmerska och jag minns också att jag satt länge med fingrarna i knappburken och kände och kände... Några vackra favoriter fanns det också. Kul att du gillar mina plattor! Vilken skatt du har i korgen! Har du sparat dem inför vintern eller kunde du inte motstå frestelsen?.... //Juliane

tant Maria sa...

Vad lustigt, alla verkar ha haft en knappburk. Jag har min mormors, den är från Konfekt & karamellfabriken kronan i Stockholm. Gul med guldtryck =)
Eskimotröjan finns på Garntjänst/Drops Design, bara att sticka på!
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=16&lang=se

tant Maria sa...

Jag glömde en sak - Eskimotröjan, den minsta storleken är klar på 2-3 kvällar!!!

Anonym sa...

Åh ! har en presis likadan efter min mamma.
viss verkar det somm alla har ett spesiellt "knappminne" (förhållande) från barndommen.Det är nostalgi !

Kram!

Rosenvante sa...

Dem vackraste knappburk jag sett. Verkar som alla har minnen av knappburkar från de var små. Mina barn har nog också hållit på med sin farmors och min knappburk, men jag har inga minnen att det fanns i mitt hem när jag var liten.
Visst blir man glad när man kan göra sådana fynd, jag har Gotlands katthem som jag kan fynda vid ibland.

Pixi sa...

jag satt oxå med händerna i mormors knappask o faktiskt så var det den jag tog med mej hem när vi delade upp boet efter hennes bortgång,fatta inte varför egentligen då ,men nu så e det väl för att det var ett starkt barndomsminne o jag har faktiskt stor nytta av den..ska visa upp den nån gång,fast den e inte vacker utanpå kram=)

Anonym sa...

Nämen...är vi likadana allihop! Jag har också en sån där burk, fast rektangulär i nån rosa färg, proppad med knappar från mor och mormor. Och barndomsminnet av grävande i den där burken väcktes plötsligt till liv när jag läste det här. Kände till och med hur det luktade när man rörde runt i burken. Måste genast upp på andra våning och leta rätt på den och söndagsnjuta lite.

Sagofe sa...

Wow! Så fin!

svartanova sa...

Tack snälla du! Vad roligt att kunna inspirera!
Ibland tycker jag att det är synd att bloggkontakterna kan bo så långt bort. Jag är väl en av dem som hade tyckt att det vore roligt att träffas och inspireras i verkligheten -
Så länge får man väl ragga upp några på kvarteret... ;)

Jag hoppas och tror att du kommer få en fin läsupplevelse!

kristina sa...

Vlken underbar burk! Roligt att minnas farmor varje gång man tar fram knapparna!

Ninni sa...

Fin burk. Härligt att ha något med ett minne. Bra å kunna fynda knappar. Det har jag inte tänkt på. Kanske man skulle göra ett besök här i stan på någon second hand. Har inte smakat på muffinsarna än. Väldigt sällan jag äter det jag bakar, bakverk överhuvudtaget är väldigt sällan. Tur man har en sambo som gillar att äta upp det :) Jag har hittat ett gott te som jag dricker väldigt ofta. Lipton, Green Tea med smak av citron och lime.

metamorphosis sa...

Åh, vilken vacker burk! (och ja, gamla knappar är verkligen skatter!)

Så roligt att du gillade Regnbågskoftan jag stickat! Koftan är i storlek 122/128 ungefär och jag räknade 72 maskor i halsringningen (+de för knappslån) fördelade på 12m/ärm och 24m/fram o bakstycke (+valfritt antal maskor för knappslån)
Ökade för det allra mesta både mot ärmen och mot livet, några enstaka varv enbart mot livet.

Är sticknovis så jag vet inte om detta var svaret på din fråga, men fråga gärna mera om jag varit otydlig! :-)

Soili sa...

Men....vilken tjusig knappburk du har.
Visst är det härligt med alla dessa knappminnen..både min faster och farmor var sömmerskor...så att leka med knappar det var det bästa jag visste när jag fick hälsa på hos farmor för att inte tala om alla tyglappar som trollades till små trasmajor.Vilka ljuvliga minnen.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vilken vacker burk. Jag minns också min mormor och farmors knappburk som något stort, riktiga skatter var dom :D